Voorjaar op Ibiza

 

 

Es Vedra in het voorjaarTerwijl Nederland nog somber, koud en grauw is, kun je er ook voor kiezen een ( goedkope ) vlucht te nemen naar Ibiza. De zon opzoeken in het voorjaar is op alle fronten heerlijk. Transavia vliegt in deze periode voor spotprijzen en in 2,5 uur vliegen kun jij al heerlijk gaan genieten op Ibiza.

Half maart vlogen we voor een aantal weken en werkelijk iedere dag keken we tegen een strak blauwe lucht aan. Af en toe een wolkje, maar heerlijke temperaturen van zo’n 18 tot 20 graden. Overdag is het heerlijk vertoeven, genietend van een heerlijke “copa de rosado”. Omdat het ‘s- avonds nog kan afkoelen, geniet je juist overdag. Er zijn genoeg lokaties op de diverse stranden geopend. En dan die heerlijke rust op het eiland. Relaxed rijdend in je huurauto zonder al te veel tegenliggers. Het personeel dat nog de tijd voor je heeft, fris is en zin heeft in een nieuw seizoen ! De prachtige natuur in dit jaargetijde en heerlijk ruikend naar o.a. rozemarijn en thijm.

De volgende zaken hebben wij bezocht, dus ga jij een keer in het voorjaar naar Ibiza, kun je hier zeker terecht :

 

 

 

Sa Caleta

sa CaletaWat is er nu lekkerder dan in de stralende zon een heerlijke paëlla te eten. Genietend van de prachtige baai met een “pan aïoli “en een lekker wijntje. Ze maken de paëlla hier vers, dus reken er op dat je een uurtje moet wachten, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

Zorg wel dat je een tafel reserveerd want vooral zondag kan het hier behoorlijk druk zijn. En kom op tijd, want de zon is hier rond 16.00uur verdwenen achter de klif.

 

 

Hostal la Torre

zonsondergang 3Op Cap Negret, net boven St Antonio met een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee ligt dit heerlijk rustig gelegen hotel.

In het verleden een oud en goedkoop hostel. Maar inmiddels is het overgenomen door de Mambo Group en heeft het een flinke opknapbeurt ondergaan. Het terras van het restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner.

Overigens ……. de meeste mensen die hier komen, willen genieten van de spectaculaire zonsondergang. Dus ga hier tegen het einde van de middag heen, bestel een lekker drankje…tapa-tje erbij, heerlijk muziekje op de achtergrond en ervaar de echte Ibiza sfeer.

 

 

La Escollera

la Escollera 1Heerlijk met de blote voetjes in het zand ons heerlijk laten verwennen. Wat snappen ze het hier goed. En ondanks dat ze misschien een naam hebben dat het duur is bij la Escollera, kun je hier ook normaal een macaroni of spaghetti eten. Maar je wordt wel behandeld alsof je de koning (in)  zelf bent.

Wel reserveren, want ondanks dat het voorseizoen is, kan het hier zeker op een mooie zonnige dag super druk zijn.

Es Petit

 

Es Petit

San Antonio gaat meer en meer verassen. Zo vind je langs de haven heel veel leuke plekjes om even te genieten van een drankje of …….. om lekker te gaan eten. Wij ondervonden dit zelf bij de heerlijke bistro : Es Petit.

Een absoluut opvallend restaurant met de Nederlandse chef-kok Rodney aan het roer. Deze man kookt voortreffelijk. Wat een aangename verassing is het om hier aan tafel te zitten. In een heerlijke ambiance en prettige sfeer kun je hier je avond prima doorbrengen. En wat zo mooi is…… je betaald er normale prijzen, dus om het populair uit te drukken : de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Ja, wij hebben in ieder geval weer een plekje gevonden om af en toe te gaan bezoeken.

El Zaguan

 

La Finca can Suldat

La finca can Suldat

Can Curunee

can Curune

Can Jaume

Can Jaume 6

Can Pillot

Can Pilot 2

Yemanja

Yemanja

Es Vedra

 

The Cotton Beach Club

The Cotton Beach Club

Benirras op zondag

Filmpje        Benirras-Beach-Ibiza-Sunday-Drums16[1]       In het voorjaar is het nog leuk om naar Benirras te gaan. Elements is heerlijk relaxed en de trommelaars zijn nog normaal te   benaderen. Geen file naar dit kleine populaire strandje, maar gewoon vooraan de auto parkeren. Klik hiernaast op ons filmpje wat we gemaakt hebben. Dan ben je overtuigd.

 

Zelf een avondje koken

Garnalen

Wordt vervolgd

 

 

Terug naar Menu

specials

  • Casa Suenos en Casa su Amor / Omgeving St. Joseph

  • Casa Buganvila, Casa Lavander en Casa Sabine

  • Casa Cecilia en Studio Cecilia / Omgeving St. Jordi

  • Auto verhuur

  • Studio Ginny / Casa Coz

  • Casa Relajante / omgeving St. Eularia